Over Ons

Kenmerkend voor onze werkwijze is;
no-nonsense, betrokkenheid én doelgerichte aanpak.
Hans

Hans

Nadat zijn grootvader hem voorging als dierenarts heeft Hans zijn studie diergeneeskunde zowel in Gent als in Utrecht gevolgd. Na zijn afstuderen heeft hij naast gezelschapsdierenarts ook als veearts gewerkt. In 1988 heeft hij Dierenartspraktijk Voerendaal opgericht en sinds 2000 heeft hij zich volledig op de gezelschapsdieren gericht. Behalve chirurgie als specialisatie hebben vooral ook oren, huid en wondgenezing zijn bijzondere interesse.

Naast zijn werk zit Hans graag op de tractor, om zijn authentieke Limburgse heggetjes samen met zijn zonen in vorm te houden. Het Franse leven en cultuur zijn zijn tweede natuur.
Daarnaast wandelt hij graag met zijn Border Collie-Heidewachtel kruising Jip (3e generatie) en vrouw Saskia door het mooie heuvelland. 

Annerose

Annerose

Annerose heeft diergeneeskunde met afstudeerrichting gezelschapsdieren aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. 

Van jongs af aan is zij opgegroeid met dieren, tijdens een stage bij dierenartspraktijk Wilhelminapark is haar interesse in konijnen vergroot. Hier in Voerendaal vindt ze de afwisseling van het spreekuur, van pup, tot oude lobbes, van boerderijkat tot prachtige ragdoll en van konijn tot klein vogeltje het leukste wat er is. Chirurgie is een vakgebied dat zij graag onder leiding van Hans Schoon verder wil ontwikkelen. Ook de preventieve zorg van uw huisdier vindt ze erg belangrijk. 

In haar vrije tijd ontdekt ze graag het mooie heuvelland met haar paard Jack of te voet met vriend Pieter en Friese Stabij Stibbe.

Fieke

Fieke

Fieke is afgestudeerd als gezelschapsdierenarts aan de Universiteit in Gent. Na een drie jarige ervaring bij een andere praktijk is ze sinds januari 2022 werkzaam bij dierenartsenpraktijk Voerendaal. Fieke is gek op katten en hieruit volgt haar interesse in de kattengeneeskunde. Thuis heeft ze ook een kleine tijger genaamd Muffin. Daarnaast is zij geïnteresseerd in echografie en interne geneeskunde. In haar vrije tijd leest ze graag een boek in de zon, bezoekt een muziekfestival en is ze sportief. Ze woont samen met haar vriend Robin en haar kat Muffin.

Renate

Renate

Onze assistente Renate woont in Vaesrade samen met haar twee dochters, haar lieve Zwitserse Witte Herder Mila en konijn Bello. 

Aanvankelijk in de financiële sector gewerkt hebbende vond zij het tijd voor een nieuwe uitdaging. Na een tijd als tandartsassistente gewerkt te hebben, heeft ze haar passie gevonden als dierenartsassistente. Haar dentale kennis is een van haar interessegebieden ook bij ons in de praktijk. 

Verder heeft zij ruim 20 jaar ervaring als hondentrainster op het gebied van gedrag en elementaire gehoorzaamheid, hierover voorziet zij onze cliënten dan ook dagelijks van advies. 

In haar vrije tijd besteedt ze ook veel aandacht aan haar hond, samen beoefenen ze diverse hondensporten en bezoekt ze graag een muziekfestival.

Lydia

Lydia

Lydia is een echte bezige bij en regelt een heleboel zaken in de praktijk. Haar carrière is gestart als office manager bij een groot bedrijf, toch bleven de dieren kriebelen. Als klein meisje was zij het liefst op de boerderij van haar familie of op de manege te vinden. Haar opleiding tot trimster en dierenartsassistent zorgen ervoor dat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. In de praktijk kunt u altijd bij haar terecht voor voedings- en vachtverzorgings- adviezen. Heeft uw huisdier overgewicht? Ook dan begeleidt zij uw dier gedurende langere periodes tot een gezond gewicht.
Als administratieve duizendpoot ondersteunt ze de dierenartsen in alle opzichten. 

In haar vrije tijd is Lydia graag op pad met Pien haar Labrador-Heidewachtel kruising. Samen speuren, trainen en wandelen zij graag. Pien is ook altijd terug te vinden in de praktijk als steun en toeverlaat voor ons en onze patiëntjes.

Robin

Robin is paraveterinair die in 2020 is afgestudeerd aan het Citaverde College in Heerlen en versterkt sinds kort ons assistententeam. 

Naast haar interesse in honden en katten heeft Robin extra belangstelling voor bijzondere dieren. Dit heeft ze ontwikkeld door een stage met olifanten in Sri Lanka en een stage bij de egelopvang. In haar vrije tijd is Robin een creatieveling en graag bezig met gitaar spelen, schilderen, wandelen en puzzelen. 

Binnenkort verhuist Robin naar Voerendaal met haar partner, Shetland sheepdog en 2 luipaardsgekko’s.